Kietaviškiu

Sultys sveikatai

~

Pomidorai raudoni dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – juos labai myli saulė, antroji – jie turi daug pigmento likopeno, kuris yra vienas galingiausių antioksidantų, užkertančių kelią net onkologiniams procesams. Švaistyti tokį gėrį būtų negarbinga, todėl užuot išmetę pomidorų perteklių, išspaudžiame natūralių sulčių. 

Kitos naujienos

Vasaros sezono karaliai – pomidorai: ekspertai pataria, kaip ilgiau išsaugoti šios daržovės šviežumą ir skonį

Daržovių augintojai pastebi, kad lietuviai tampa vis išrankesni pomidorams, todėl kasmet daugėja egzotinių rūšių pomidorų. Švieži lietuviški pomidorai, pasak prekybininkų, įsibėgėjant vasarai įsitvirtina tarp paklausiausių sezono daržovių. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi patarimais, kaip nusipirktus pomidorus namuose ilgiau išlaikyti šviežius.